368.media

У Маріуполі бізнесмен заробляє на знесенні зруйнованих будинків

На співпраці з ворогом викрито Володимира Потапова – зятя колишнього «регіонала», директора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Володимира Бойка.

Як повідомляє СБУ, ще до початку повномасштабного вторгнення рф Потапов був співвласником «сімейного» будівельного бізнесу на території українського Приазов’я.

Після захоплення Маріуполя він одним з перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це Потапов розраховував отримати від рашистів «дозвіл» на ведення бізнесу у тимчасово захопленому місті.

Також він вирішив заробити на зведенні російських об’єктів на місцях масової загибелі мирних людей від рук рашистів.

Для цього знайшов «потрібні» контакти серед наближених до кремля підрядників з рф, які виграли «тендер» на будівництво в Маріуполі. Насправді вся «відбудова» у місті полягала в тому, що російські забудовники спільно з компанією Потапова масово зносили оселі місцевих жителів.

Таким чином десятки тисяч маріупольців залишалися без житла, оскільки «підрядники» не зводили для них нові будинки, а отримані гроші з бюджету рф ділки «розпилювали» між собою.

Крім цього, Потапов особисто звертався до терориста Пушиліна щодо «перереєстрації» власної компанії та низки об’єктів нерухомості згідно з фейковим «законодавством днр». Серед них – готель, база відпочинку, торгові та офісний центри, які «записані» на родину колаборанта.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність).

Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території Донеччини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Exit mobile version