368.media

В Охтирському районі депутат селищної ради вкрала кошти при облаштуванні стадіону

Начальниці відділу освіти, молоді та спорту однієї з селищних рад Охтирського району, яка також є депутатом селищної ради, висунули підозру за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, у жовтні 2021 року між зазначеним відділом та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту стадіону з влаштуванням штучного покриття в одній із загальноосвітніх шкіл Охтирського району.

Після завершення робіт директор товариства умисно вніс в офіційні документи неправдиві відомості щодо закупівлі матеріалів та обсягів виконаних будівельних робіт.

Достовірно знаючи, що капітальний ремонт з влаштуванням штучного покриття стадіону відповідно до умов договору не виконано, начальниця відділу завірила власним підписом та печаткою акти виконаних робіт, на підставі яких товариству безпідставно перераховано кошти.

Відповідно до висновку експертів, не виконавши умов договору, директор товариства незаконно привласнив 1,14 млн гривень бюджетних коштів.

Директора товариства, яке виконувало роботи, та інженера з технічного нагляду, який затвердив акти виконаних робіт, вже притягнуто до відповідальності.

Exit mobile version