368.media

У Сумах майно фірми, що постачала обладнання на Мозирський НПЗ, передали до АРМА

У Сумах суд наклав арешт на майно компанії з виробництва гідравлічних та пневматичних насосів, котрі поставлялися до підприємств на території Білорусі та росії. Про це редакція 368.media  дізналася з ухвали суду щодо кримінального провадження за ст. ч. 2 ст. 110-2 КК.

Мова йде про ТОВ НВП «Насостехкомплект», яке заснували громадяни України Олександр Гулий, Євгеній Фулеров та росіянин Сергій Ляшко. Підприємство розташоване у Сумах за адресою вул. 2-А Заводська, 1.

Розслідування встановило, що підприємство до початку збройної агресії рф здійснювало діяльність пов’язану з реалізацією свого товару на території держави-агресора, Республіки Білорусь та республіки Казахстан. Фактично управління компанією здійснює росіянин Сергій Ляшко.

Основними споживачами насосної продукції є наступні підприємства:

Відповідно до матеріалів кримінального провадження одним із видів ліцензійної діяльності «Аноду», з яким співпрацює  сумська компанія, є конструювання та виготовлення обладнання для ядерних установок, радіаційних джерел, пунктів зберігання ядерних матеріалів та радіоактивних засобів. Разом з тим, директором «Аноду» є громадянин рф , який входить до директорського корпусу «Нижньоновгородської асоціації промисловців» та має безпосередній контакт та зв’язки із депутатами міської влади міста від правлячої партії «Единая Россия».

Суд вирішив накласти арешт на 32% корпоративних прав «Насостехкомплекту», а також на нежитлове приміщення, де розміщені адмінкорпус, теплопункт та верстати. Після цього їх передали до АРМА.

 

 

Exit mobile version