368.media

Справу посадовців Держводагентства, що вкрали землю Чорноморського порту, передали до суду

Поліція завершила розслідування стосовно колишнього першого заступника голови Державного агентства водних ресурсів Михайла Хорєва, який причетний до крадіжки державної землі у порту Чорноморська. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали по кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 КК.

Встановлено, що службові особи Чорноморської міської ради Одеської області, зловживаючи службовим становищем, без належного погодження з Кабінетом Міністрів України затвердили проект землеустрою щодо відведення в оренду ТОВ «СП Рисоіл термінал» земельної ділянки в акваторії Сухого лиману, яка належить до земель водного фонду і є об’єктом державної власності.

Рішення рада під головуванням Валерія Хмельнюка прийняла у березні 2016 року.  Мова йшла про передачу ділянки 0,9 га в оренду на строк у 49 років для будівництва.  Пізніше рішенням ради від 12 квітня 2018 року було затверджено проект землеустрою ділянки 0,79 га на стику причалів № 10-11 Іллічівської філії ДП «Адміністрація морських портів України». Через місяць сторони уклали договір оренди.

Однак реально земельна ділянка (5110800000:03:001:0485) розміщена безпосередньо розміщена в портовій акваторії. Таким чином, відбулося порушення законів «Про морські порти України» та «Про оренду державного та комунального майна». Збитки від вибуття ділянки склали 24,7 млн гривень.

Проект затверджував ексзаступник голови Держводагентства Михайло Хорєв. Експосадовцю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК.

Михайло Хорєв

Наразі справу щодо Хорєва завершено, проте він та його адвокати ухиляються від ознайомлення з документами. Строк, встановлений судом на ознайомлення, вже сплинув. Тепер справу передадуть до суду.

Щодо мера Валерія Хмельнюка, то він те ж постане перед судом. Крім того, немає інформації про менеджмент групи RISOIL S.A., котра орендує ділянку.

 

 

Exit mobile version