368.media

На Львівщині колишніх керівників підприємств Держлісагентства викрили на перевищенні повноважень

На Львівщині повідомлено про підозру двом колишнім директорам державного підприємства лісового господарства за фактом перевищення службових повноважень (ч. 1, 3 ст. 365 КК). Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

Посадовці протиправно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина.  Вони видали дозволи попри те, що такі рубки потребують погодження з Мінекології та природних ресурсів із дотриманням лімітів, а також дозволу Львівської ОДА.

Один з підозрюваних впродовж 2020 року всупереч вимогам законодавства підписав та видав 5 лісорубних квитків на проведення порубок на території природно-заповідного фонду.

Зокрема в Турківському лісгоспі зрубали 465 букових дерев, а в Боринському — 85 ялин та ялиць. Збитки державі склали понад 2,2 млн гривень.

За аналогічною схемою інший ексдиректор держпідприємства незаконно видав та підписав лісорубний квиток на проведення порубки дерев на території одного із природничих парків Львівщини. Внаслідок цього державі завдано шкоду на близько 180 тис. гривень.

Exit mobile version