368.media

Американський підрядник Міноборони потрапив у скандал через браковану уніформу

Малюта та Резніков

Американський підрядник Міністерства оборони України потрапив у скандал через браковану військову уніформу. Про це редакція 368.media   дізналася із матеріалів кримінального провадження за ст.190 КК.

Компанія Sinclar and Wilde LTD (Нью-Йорк, штат Делавер, США, Федеральний ідентифікаційний номер: 823516327) постійно співпрацює з Міністерством оборони України відповідно до договорів, а саме поставляє військову форму. Наприклад, 20 жовтня 2022 року сторони підписали договір поставки 500 тис. комплектів військової форми на суму 12,5 млн доларів. Одяг для ЗСУ завезли у грудні.

Частину вказаної форми доставили до Міністерства оборони згідно з актами прийому передачі. Інша частина вантажу вартістю 2,52 млн доларів  отримана не була у зв’язку з усуненням нами її дефектів.

Субпідрядник

Враховуючи вище викладене, представник постачальника звернувся за допомогою до знайомої  Лесі Малюти, яка є являється співзасновником ТОВ «Рекламний текстиль». Він знав, що її товариство веде діяльність з оздоблення текстильних виробів, виробництвом робочого одягу та виробництвом іншого верхнього одягу. В ході розмови остання йому повідомила, що допоможе усунути дефекти у формі.

В ході зустрічі, яка відбувалась в березні у місті Вишневому сторони домовився, що він буде привозити форму на її склади поряд з цехом, де можливо буде усунути дефекти. При цьому вони з останньою домовились про вартість, яка складала 15 гривень за перевірку одного комплекту, у строк приблизно 15 тис.  комплектів за тиждень. Загалом Малюті  необхідно було усунути дефекти по 79 тис. комплектам форми, що своєю чергою складало 1,18 млн гривень.

Через декілька днів компанія завезла частину військової форми (46062  комплекти на 691,8 тис. гривень). загалом він передав підряднику грошові кошти в сумі 578 тис. гривень.

Спочатку у строк все виконувала. Представник компанії приїжджав у Васильків, забирав підготовлену нею форму та віз на Міністерство оборони України. Надалі він привіз жінці ще близько 35 тис. комплектів уніформи, але за роботу над ними розрахунок не проводив.

Як виявилось надалі Міністерство оборони при повторній перевірці вказаної форми повідомило, що брак на формі погано усунутий та повертали дану форму йому знову у звязку з чим він знову віз форму на склади у Васильків для усунення недоліків та у зв’язку з вказаними недоліками він повністю розрахунок не проводив та більше військову форму не завозив.

Малюта спочатку йому не повірила та особисто поїхала в Міноборони, щоб отримати акт № 15 від 5 квітня приймального контролю товару за якістю відповідно до якого було повернуто військову форму, оскільки там маються дефекти.

Конфлікт

Через вказані події між сторонами виник конфлікт. Представник Sinclair & Wilde ltd забажав повернути решту комплектів форми (40 тис.). Однак Малюта повідомила, що не буде нічого повертати, доки не отримає решту коштів в сумі 603,6 тис. гривень. Постачальник уніформи у відповідь заявив, що платити не буде, оскільки половина її роботи являється браком та до решти форми яка знаходиться у неї на складах вона навіть не бралася до роботи.

Суд санкціонував обшуки у Малюти для відшукання майна. Наразі щодо дій бізнес-леді відкрита кримінальна справа за статтею «Шахрайство».

Exit mobile version