368.media

Арештовано майно ексдепутата Херсонської облради, що працює з Сальдо

Арештовані майно та активи колишнього депутата Херсонської облради від «ОПЗЖ» Едуарда Репілевського, котрий працює під керівництвом зрадника Сальдо. Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Мова йде про майно не тільки Репілевського, але й його родини на суму у пів мільярда гривень. Це корпоративні права у п’яти агрофірмах та підприємствах, три торгові марки, понад 30 об’єктів нерухомого майна, 70 транспортних засобів, два прогулянкові судна, 15 банківських рахунків, 160 одиниць сільгосптехніки, а також земельні ділянки площею 1,2 тис. га.

Репілевський допомагав російським військовим проводити пропагандистські заходи для популяризації рф. Для цього він залучав техніку та ресурси підконтрольних йому підприємств. Займався розміщенням особового складу окупаційних військ, ремонтом їх військової техніки, забезпечував продовольством і надавав власну техніку для зведення фортифікаційних споруд. У лютому 2023 він очолив окупаційне «міністерство сільського господарства та рибальства Херсонської області» та організовував його роботу.

Обвинувальний акт  направлено до суду за вчинення державної зради та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК).

Раніше «Центр журналістських розслідувань» вказував, що Едуарда Репілевського окупанти зняли з посади «міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області» за крадіжку та відкрили проти нього кримінальну справу. За інформацією з окупаційних ЗМІ, в очолюваному Едуардом Репілевським «міністерстві» росіяни виявили заборгованість по заробітній платі перед 94 працівниками на загальну суму 17 млн рублів. Куди ці гроші подівалися – не уточнюється. Але їхнє зникнення співпало зі звільненням «міністра».

Exit mobile version