368.media

З Києва намагались вивезти партію бронежилетів з підробленими документами

У Києві затримали вантаж бронежилетів, який везли до Одеси за підробними документами благодійного фонду.  Про це редакція 368.media   дізналася з кримінальної справи за ч. 3 ст. 201-2 КК.

На блокпосту у Києві затримали вантажівку з партією бронежилетів. Водій надав правоохоронцям  лист благодійного фонду «Відродження Харкова» (№2023-03-02/2 від 02.03.2023). Він додав, що побачив на логістичному сайті оголошення про необхідності перевезення 22 тонн бронежилетів та бронеплит до Одеси.

Перемовини він з якимось Денисом на Toyota Camry (XV70). Останній і передав йому документ. Зустрічалися на АЗС UPG по вул. Канальна, 7. Вантаж отримував на вул. Довбуша, 37.

При огляді авто вилучили 700 бронежилетів та 3500 бронеплит. Перевірка встановила, що  фонд «Відродження Харкова» ніколи не видавав і до вантажу у вигляді бронежилетів жодного відношення не має. Голова правління  повідомив, що вони  займаються виключно постачанням медикаментів до закладів охорони здоров’я та дитячою психологічною реабілітацією.

Один з бронежилетів передали на експертизу, котра підтвердила його захисні властивості. Суд дозволив передати вилучену партію штурмовій бригаді Нацполіції  «Лють».

Exit mobile version