368.media

У Києві рибоохоронний патруль розтратив гроші на ремонт двигунів: підрядник втік до Іспанії

В управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області  (рибоохоронний патруль) вкрали гроші на фіктивному ремонті двигунів човнів. Як з’ясувала редакція 368.media  з кримінального провадження підрядник, з яким підписували угоди, втік до Іспанії.

За даними слідства, у грудні 2021 року начальник управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Києві та Київській області Володимир Мухін зустрівся з директором «Містраль-ЛТД» Віджаем Юрченко, де вони обговорили питання здійснення сервісного обслуговування двигунів на човнах, які перебувають на балансі управління.

При цьому, у цей час в осіб виник єдиний злочинний умисел, направлений на розтрату майна, шляхом перерахування коштів за нібито виконання сервісного обслуговування двигунів Mercury, без фактичного виконання робіт з сервісного обслуговування.

Володимир Мухін

Надалі начальник управління, з метою обходу процедур закупівель визначених законом, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи на користь майбутнього підрядника, надав вказівку завідувачу сектору матеріально-технічного забезпечення, якому не було відомо про злочинні наміри, здійснити підготовку проектів чотирьох договорів. Все треба було зробити таким чином, щоб суми договорів не перевищували 50 тис. гривень з метою уникнення проведення процедури спрощених закупівель.

Далі Мухін вказівку інспектору допомогти Юрченку у відкритті необхідних КВЕД. Після цього начальник управління підписав чотири договори зі специфікаціями до договорів та 16 актів надання послуг згідно з зазначеними договорами.

Після отримання ТОВ «Містраль-ЛТД» грошових коштів в загальній сумі 168 тис. гривень згідно з умовами договорів за нібито надання послуг сервісного обслуговування двигунів, їх використано в господарській діяльності. При цьому послуги на 140 тис. гривень так і не були надані.

Юрченко заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК.

Достовірне місце знаходження Юрченка не відоме. Відповідно до матеріалів кримінального провадження він з 26 лютого 2022 року перебуває в Королівстві Іспанія. У квітні його оголосили у міжнародний розшук. Суд вирішив арештувати його заочно. Справа щодо Мухіна поки що розслідується.

 

Exit mobile version