368.media

Брата ексголови Держінвестпроєкту будуть судити заочно

Вищий антикорупційний суд буде заочно судити рідного брата колишнього голови Держінвестпроєкту, депутата Закарпатської обласної ради Владислава Каськіва Олександра, якого обвинувачують у створенні злочинної організації, легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом та заволодінні понад 259 млн гривень.

Також іншою ухвалою судді відправили справу брата Каськіва для розгляду питання об’єднання її з провадженням стосовно решти обвинувачених у заволодінні 259 млн гривень Держінвестпроєкту.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, впродовж 2012-2014 років «Державна інвестиційна компанія», що перебувала у сфері управління Держінвестпроекту, надала 259,2 млн грн позик двом приватним компаніям ТОВ «ТД «Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» нібито для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Ці компанії, як згодом встановить слідство, мали ознаки фіктивності та були підконтрольні керівництву Держінвестпроекту.

Отримані кошти ці структури перераховували іншим компаніям-нерезидентам. У кінці ланцюга кошти опинилися на рахунках закордонних компаній на Кіпрі, бенефіціарним власником яких виявився рідний брат Каськіва Олександр. Згодом, ці кіпрські компанії придбали частки у статутних капіталах українських приватних компаніях, які впродовж 2013-2015 рр. скупили в громадян України понад 700 земельних ділянок у Закарпатській та Волинській областях загальною площею близько 1000 га. У липні 2020 року на зазначені земельні ділянки за клопотанням НАБУ та САП ВАКС наклав арешт.

Exit mobile version