368.media

У Кременчуці компанії оштрафували за змову на тендері міської ради

Адміністративна колегія Східного територіального відділу визнала порушенням дії ТОВ «Авікост» і ТОВ «Гіпокомфорт» та оштрафувала компанії на загальну суму 136 тис. гривень. Про це повідомляє АМКУ.

Антимонопольники визнали наявність змови між ТОВ «Авікост» і ТОВ «Гіпокомфорт» під час їхньої участі у процедурі закупівлі хлору рідкого, що була проведена у 2018 році  КП «Кременчукводоканал» Кременчуцької міської ради.

Очікувана вартість закупівлі складала 2,75 млн гривень. Під час розгляду справи встановлена низка фактів, що можуть свідчити про наявність змови під час підготовки до торгів. Зокрема згадані товариства подавали тендерні пропозиції в останній день з невеликою різницею у часі та використовували одну ІР-адресу під час участі в аукціоні, завантажені учасниками електронні файли мали спільні властивості, підприємства підтримували господарські відносини між собою, спільно використовували засоби зв’язку та здійснювали господарчу діяльність за однією адресою.

Нагадуємо, що антиконкурентна узгоджена поведінка компаній є порушенням закону «Про захист економічної конкуренції».

Відтак, зважаючи на ці та інші виявлені факти, колегія визнала порушенням дії ТОВ «Авікост» і ТОВ «Гіпокомфорт» та оштрафувала компанії на загальну суму 136 тис. гривень

Exit mobile version