368.media

У Сумах підприємство росіянина, що підтримував окупантів, передали в управління АРМА

У Сумах підприємство росіянина передали в управління АРМА. Про це редакція 368.media  дізналася з ухвали Зарічного райсуду за № 22022200000000152 за ч. 2 ст. 110-2 КК.

Мова йде про компанію «АХ», котра займається розведенням свиней. Власник та директор фірми Олександр Скачідуб є уродженцем міста Полярний Мурманської області та має громадянство України. Одна його брат Сергій є громадянином рф. Внесок першого до фонду складає 1,53 млн гривень. Його родич з росії володіє підприємством опосередковано через Хоуп Кейпер лтд (Британські Віргінські Острови).

Чоловік має лояльне відношення до реалізації заходів агресивної зовнішньополітичної доктрини рф, повністю підтримує проведення в Україні т.зв. «специальной военной операции».

ОСОБА_5 протягом 2021 року та початку 2022 року, до початку військової агресії рф, для контролю господарчої та фінансової діяльності підконтрольного йому підприємства, на систематичній основі став відвідувати Україну, в т.ч. активно цікавився перебігом суспільно-політичних процесів.

Крім того, встановлено що на даний час ТОВ «АХ» здійснює господарську діяльність на території Сумської області, здійснює продаж продукції, а отриманий прибуток можливо використовується  на території рф.

На даний час створено всі умови для отримання грошових коштів чи інших матеріальних ресурсів за результатами фінансово-господарської діяльності ТОВ «АХ», які надалі можуть бути використані для фінансування бюджету російської федерації.

Суд ухвалив передати активи компанії до АРМА.

Exit mobile version