368.media

У Рівному викрили підприємство із зв’язками з росіянами

У Рівному росіяни були одними із засновників підприємства, яке відноситься до критичної інфраструктури. Про це повідомляє Нацполіція.

Встановлено, що у 2015 році до структури власності одного з товариств через компанію-нерезидента увійшло ряд громадян рф. Росіяни були керівниками підприємств на території країни-агресора, що обслуговують оборонно-промисловий комплекс рф. Крім того, після повномасштабного вторгнення, у квітні минулого року, вони  вийшли із засновників компанії-нерезидента, при цьому свої частки перерозподілили на  близьких осіб.

В такий спосіб громадяни країни-агресора намагалися приховати реальних бенефіціарних власників та вигодонабувачів, а також  інформацію, що підприємство, яке входить до критичної інфраструктури, управляється резидентами рф.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Нацполіції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК.

Наразі на нерухоме майно товариства накладено арешт. Однак товариство продовжує працювати в штатному режимі. Готуються матеріали для передачі активів в управління АРМА.

 

Exit mobile version