368.media

ДП «Медзакупівлі» замовили у Фісталя авто швидкої допомоги на 39 млн гривень

ДП «Медичні закупівлі України»  закупить у. фірми «Автоспецпром»  автомобілі швидкої допомоги на загальну суму 39 млн гривень. Закупівлі провели через запити ціни пропозиції.

До жовтня поставлять 15 автомобілів швидкої медичної допомоги типу С з апаратом штучної вентиляції легень на базі мікроавтобуса Peugeot Boxer із переднім приводом.

Замовник провів процедуру «кваліфікація до каталогу». На неї подались фірми «Автоспецпром», «Ксенко Авто Продакшн» і «ВіДі Юнікомерс». Вони вдало пройшли відбір.

Замовник виставив очікувану ціну 3,3 млн гривень, або 90 тис. доларів за автомобіль. По такій низькій ціні «ВіДі Юнікомерс» і «Ксенко Авто Продакшн» не взяли участь у «запиті цінових пропозицій». Туди прийшов лише «Автоспецпром», який ще більше знизив ціну –  74 тис. доларів. А потім ціну опустили додатковими угодами через коливання ринкової ціни до 71 тис. доларів. Це дорівнює квітневій ціні таких «швидких» на базі Citroen Jumper.

Нагадаємо, що раніше замовлення «Медзакупівель» 2021 року «Автоспецпром» не виконав. І за фактом відкрито кримінальне провадження.

Крім того, прокуратура Києва подала до суду на постачальника «швидких», придбаних за кошти столичного бюджету, і хоче стягнути з нього 21 млн грн штрафних санкцій. Як пише пресслужба прокуратури, він поставив автомобілі неналежної якості, а частину не поставив. Мова про угоду «Київмедспецтрансу» із «Автоспецпромом» на 143 млн грн.

Кінцевими бенефіціарами фірми «Автоспецпром» є Герман Фісталь, а також сини його покійного брата Володимира Фісталя – Артем Фісталь і неповнолітній Еміль Фісталь, якого в цьому статусі представляє Світлана Фісталь. Батьком Германа та Володимира Фісталів є відомий лікар і професор Еміль Фісталь, який останніми роками працював в окупованому Росією Донецьку та отримував нагороди так званої «ДНР».

Exit mobile version