368.media

Одеського митника підозрюють у підробці документів про власну мобілізацію

В Одесі митника Вадима Б. перевіряють у справі з підроблення документів про мобілізацію до прикордонної служби. Про це редакція 368.media   дізналася з кримінального провадження за ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 384 КК.

В березні цього року СБУ отримала інформацію про колишнього митника, який з метою поновлення на посаді використав підроблений документ надавши його як доказ до суду. Це призвело до винесення судом неправосудного рішення.

У квітні 2022 року чоловіка звільнили з посади інспектора сектору митного оформлення №2 через невідповідність посаді протягом строку випробування. Майже через рік до митниці надійшла заява щодо виконання судового рішення. Документ вказував на протиправність звільнення митника та на необхідність поновлення його на посаді з виплатою 260 тис. гривень заробітку на час вимушеного прогулу.

В тексті рішення суду вказувалось, що державну службу припинили через призов митника за мобілізацією до прикордонного загону. Однак громадяни  на військову службу не призивався, чим ввів в оману суд. Підозру у підробці поки що не оголошували.

Exit mobile version