368.media

Голова НАБУ розкрив обставини справи очільника Верховного суду

Директор НАБУ Семен Кривонос назвав затримання голови Верховного суду Князєва «найбільшим викриттям за всю історію».

Було вирішено здійснити виконання оперативного спеціального завдання детективом під прикриттям. Бюро зафіксувало  низку контактів власника фінансової групи «Фінанси та кредит» Константина Жеваго з одним із власників адвокатського об’єднання, яке використовувалося для прикриття злочинної діяльності. Вони домовилися про передачу неправомірної вигоди на користь високопосадовців суду для ухвалення потрібного рішення для цього підприємця.

Вже за кілька днів після встановлення контактів, 15 березня мало відбутися засідання. І внаслідок попередньої домовленості це засідання було перенесене на іншу дату. Почалося акумулювання коштів від бізнесмена до адвоката, і уже 19 квітня Верховним судом було ухвалене рішення. І вже після цього адвокат – учасник цього злочинного угрупування отримав від Князєва щодо розподілу цієї неправомірної вигоди серед учасників злочинного угрупування – суддів.

За результатами проведення невідкладних слідчих дій у місці проживання фігурантів, на робочих місцях, було вилучено значну суму коштів, вилучено докази, які підтверджують діяльність цієї злочинної організації.

Члени цього злочинного угрупування намагалися здійснити вплив на дуже важливий процес – обрання членів ВККС.

Керівник САП Олександр Клименко підкреслив, що «це угрупування, так званий «бек-офіс», який був пов’язаний з діяльністю Верховного Суду і про його існування детективи НАБУ отримали інформацію ще з початку року».

За словами правоохоронців, «фігуранти застосовували засоби конспірації – моделювали на офісі з надання юридичних послуг свою поведінку у разі викриття правоохоронцями». Також мало місце використання банківських скриньок. Вони намагалися вирішувати багато питань. Задокументовані факти, що і в майбутньому вони планували впливати на багато процесів в судовій системі.

 

Exit mobile version