368.media

На Закарпатті посадовці переплатили за військове спорядження півмільйона гривень

Чиновники Оноківської громади поруч з Ужгородом витратили понад мільйон гривень на закупівлю розвантажувальних ремінно-плечових систем (РПС). Як повідомляють «Наші гроші», допомогу військовим з місцевих бюджетів можна було б лише вітати, але закарпатські чиновники витратили на ці закупівлі вдвічі більше грошей, ніж могли б.

На виконання «Програми організації та забезпечення територіальної оборони, призову на строкову військову службу та військово-патріотичного виховання населення» Оноківська сільська рада придбала 267 розвантажувальних ремінно-плечових систем  з системою Molle. Закупівлю провели двома угодами: 876,7 тис. грн за 227 РПС (3862 грн/шт) і 156 тис. грн за 40 РПС (3900 грн/шт).

Укладення прямих угод з ФОП Іван Палцулич замовник пояснив терміновою потребою у РПС. В результаті «розгрузки» обійшлися приблизно вдвічі дорожче. У вільному продажі такі РПС коштують значно дешевше: 1578 грн (інтернет-магазин EasyFit), 1800 грн (BundesStyle) чи 2160 грн (MWU-Military).

Найдорожча РПС з системою Molle, яку нам вдалося знайти, коштує 2550 грн. Та продавець пояснив, що забув вказати на сайті знижку, з якою реальна вартість РПС становить 2040 грн. Після розмови він виправив ціну.

Всі інтернет-майданчики підтвердили наявність товару та ціни з ПДВ. Оноківська сільська рада переплатила 500-600 тис. гривень.

Отримати коментарі відповідального за закупівлі Оноківської сільради Володимира Неймета не вдалося – його телефон недоступний. Щодо постачальника, то номер, вказаний ним під час реєстрації, виявився недійсним.

Приватний підприємець Іван Палцулич зареєстрований в Ужгороді. Основний вид його діяльності – управління нерухомим майном. Того ж дня, окрім двох угод на РПС, він уклав з Оноківською сільрадою ще дві: на 12 тепловізорів та понад тисячу лопат. Ці угоди загальною вартістю 2,3 млн грн – єдині держпідряди за 20 років його роботи як фізичної особи – підприємця. Всі кошти за угодами вже сплачені.

Оноківська громада розташована впритул до Ужгорода, до її складу входить 5 сіл, де мешкають загалом 6500 осіб.

Exit mobile version