368.media

Полтавський бізнесмен поставляв окупантам інструменти для створення ракет С-300 та С-400

У Полтаві викрито власника товариства та його спільника, які поставляли інстурменти росіянам для виготовлення ркет С-300 та С-400. Про це повідомляє СБУ.

До організації оборудки причетний керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території рф.

Серед «замовників» товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту рф.

Також ділки контактували з московським підприємством «НПП Торий», яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

У результаті комплексних заходів співробітники СБУ запобігли вивезенню до росії понад 100 одиниць нової партії товару.

За даними слідства, для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу.

Звідти «посилки» переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури в рф.
Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Exit mobile version