368.media

Дитячий блогер фінансує війну в Україні через криптовалютний проєкт

Уродженець Білорусі, блогер Влад Бумага, котрий орієнтований на російський ринок та мешкає у Москві, фінансує війну в Україні, підтримуючи криптовалютний проект А4.Finance. Про це редакція 368.media   дізналася із власного розслідування.

Блогер є медійним обличчям проекту, котрим керує такий собі громадянин України Олександр Фельдман(Alex Feldman). Він представляється CEO проекту. У реальності чоловіка звати Олександр Северенчук. Він після початку війни якимось чином часто залишає український Львів і з’являється то в Іспанії, то в Німеччині та на Лазурному узбережжі, де почав пропонувати свій шахрайський проект місцевим бізнесменам, а також рекламувати його серед російськомовного населення. Часто його фіксують у Москві.

Фельдман-Северинчук та Влад Бумага

A4 Scam

Сервіс офіційно розпочав свою роботу у третьому кварталі 2021 року. Юридичної інформації на сайті немає, документів також. При цьому користувачі мають можливість ознайомитися з керівництвом та співробітниками компанії. На сайті є їх фото та імена: Alex Feldman (CEO), Max Dovolnyy (CMO), Boguslav Gradovskyi (Lead Developer), Nikita Kolotilo (PHP Developer) та ін.

 

Більша частина команда — громадяни росії, про що ми вже писали раніше. Зараз сюди додалися нові партнери, знов-таки з країни-агресора. Це засновники Digital People Company Alexey Vasilev та Denis Ryabikin, а також Dmitrii InvestPlace. Радником проекту вказаний Павло Ушколенко (Pavel Ushkolenko). У своєму профілі на LinkedIn він написав, що був радником у Мінцифри України.

Аферисти пропонують нам пропонують купити токен A4. Він розвивається на блокчейн Binance Smart Chain, що тут вважають очевидною перевагою, хоча це твердження можна сміливо заперечувати. Прибутковість, звісно ж, обіцяється високою. Всіляко намагаються переконати нас у тому, що це дуже перспективна монета, що вона зростатиме, стейкінг просто чудовий – 0,2-0,3% на добу. Однак надійна екосистема пропонує більш виразні умови. Крім того, у неї дійсно має бути хороший токен. А ціна А4 вже практично на нулі.

Мінусами проекту є низька ліквідність монети на DEX та висока пропозиція 1 млрд токенів;. Крім того, 60% всіх активів сконцентровано у двох гаманців.

Якщо поглянути на NFT-галерею проекту, то вона досі знаходиться у тестовому режимі та немає ніякої перспективи.

В спілкуванні із блогерами, що слідкують за блокчейн-новинами представники А4 не забажали розповісти щодо засновників проекту. Однак сказали, що саме Фельдман-Северенчук фінансує монету з власних коштів.

Гра-піраміда

Зараз Влад Бумага та Фельдман-Северинчук вкладають кошти у піар гри Spexy. Це  P2E-гра з елементами Move2Earn і Learn2Earn, повністю інтегрована в некастодіальному гаманці від A4.Finance. Вони наголошують, що це новий етап у розвитку M2E-ігор, поєднуючи ключові елементи відомих конкурентів STEPN, Walken, IguVerse і додаючи більш незвичайні механіки. SPEXY  начебто дозволяє гравцям заробляти не тільки токени, виконуючи щоденні завдання, але й додаткові гроші, виконуючи спеціальні завдання. Однак в Youtube вже з’являються огляди щодо пірамідальної структури гри. Тобто, кошти можуть отримати тільки ті учасники, котрі запрошують інших за реферальними посиланнями.

 

А4 та Москва

Саме у столиці рф блогер Влад Бумага у жовтні минулого року, придбав двоповерховий пентхаус в одному з елітних житлових комплексів у центрі за п’ять хвилин від Кремля. ЗМІ писали, що білорус сплатив за це 8,2 млн доларів. Частково гроші він взяв у кредит в одному із російських банків. Тобто Влад Бумага опосередковано фінансує російську збройну агресію проти України, сплачуючи податки у рф.

Блогер зараз переходить з Youtube до «ВКонтакте» через санкції. Влад  відкрив онлайн-магазин мерчів, у якому продає одяг, канцтовари та снеки власного бренду LavaLava, володіє компанією-резидентом Парку високих технологій «Чотири чотири», яка розробляє мобільні ігри. Деякі бізнеси  безпосередньо пов’язані з росіянами, як, наприклад, виробництво снеків. У проекті беруть участь вихідці з «Данон Росія» , торгових мереж «Діксі» , «П’ятірочка» та інших. У зв’язку з управлінням такою розгалуженою мережею бізнес-паперів все частіше в пресі згадується компанія А4 Grope.

За участю блогера проводять розіграші та рекламні акції великі компанії. Повідомляється, що серед дітей із Рубльовки популярно організовувати святкування дня народження із запрошенням блогера-кумира.

При цьому А4.Finance активно бере участь у російських криптовалютних заходах.

Зі всієї діяльності Влада Бумаги стягуються податки до бюджет рф, з якого фінансується збройна агресія проти України. Також бойові дії проти нашої країни фінансує й проект А4.Finance, власник якого веде бізнес у російський федерації. Редакція 368.media   звертає увагу СБУ та кіберполіції на цю блокчейн-систему з метою перевірки діяльності її власників. Дії Северинчука мають ознаки кримінальних правопорушень за статтям КК шахрайство та фінансування тероризму.

 

Exit mobile version