368.media

В Одесі полковника ЗСУ вважають причетним до придбання коптерів по завищеним цінам

В Одесі полковника ЗСУ вважають причетним до переплати півмільйони гривень при закупівлі коптерів. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів провадження поліції за ч.2 ст.364 КК.

Слідство встановило, що посадові особи військової частини у жовтні-грудні 2022 минулого року провели закупівлю квадрокоптерів Matrice М30 з пультами управління та батареями до них. Всього було придбано п’ять комплектів на 2,5 млн гривень.

Проведеним моніторингом цін на аналогічні товари в мережі інтернет та безпосередньо на офіційному веб- порталі компанії встановлено завищення ціни закупленого товару у постачальника на 500 тис. гривень.

В судовій ухвалі фігурує прізвище полковника Куза, як командира військової частини. Слідство вважає, що офіцер ймовірно вступив у злочинну змову з представниками  підрядника, підписавши договори поставки товару.

Згідно з даними відкритих джерел інформації, полковник Сергій Куз є начальником факультету десантно-штурмових військ та морської піхоти Військової академії  Одеси.

Редакція 368.media   готова надати слово офіцеру для захисту.

 

Exit mobile version