368.media

У Києві бухгалтер вкрала 410 тисяч гривень з «Жіночого ветеранського руху» (оновлено)

У Києві бухгалтера ГО  «Жіночий Ветеранський Рух» підозрюють у привласненні благодійних коштів. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів справи за ч.4 ст.191 КК.

Жінка як ФОП у липні минулого року уклала договір з керівником організації Андріаной Арехтой про надання бухгалтерських послуг. Арехта передала жінці код доступу до електронного цифрового підпису. За вказаним ЕЦП голова ГО підтверджувала доступ до банку один раз на місяць. Після чого, бухгалтер могла місяць здійснювати всі платежі від голови організації.

У період з 27 вересня по 28 грудня бухгалтер привласнила 410 тис. гривень шляхом перерахування їх на власний ФОП. Гроші були викрадені з благодійного рахунку, який призначений для надання гуманітарної допомоги військовим та цивільним, які постраждали внаслідок агресії російської федерації.

Бухгалтера заарештували під заставу у 188 тис. гривень.

Оновлено. З редакцією зв’язалася представник ГО  «Жіночий Ветеранський Рух». Вона пояснила, що 340  тис. гривень вкрали з донорського рахунку, а 70 тис. гривень — з благодійного.

Цю бухгалтерку порекомендувала бухгалтерка, яка працювала до цього 4 роки, і поїхала за кордон. Від цього злочину постраждала команда організації, проте всі підтримали ГО та ми вже вийшли з кризи, а слідство триває. Сподіваюсь її покарають, так як частину коштів вона посміла вкрасти фактично з тих грошей, які йшли на підтримку фронту. Дуже прикра ситуація, тому що ми звикли довіряти один одному в команді. Заступник голови організації Катерина Приймак 

Exit mobile version