368.media

Банк «Преміум» видав понад 33 млн гривень кредиту неплатоспроможній компанії

Директор департаменту корпоративного бізнесу ПАТ «Комерційний банк «Преміум»  підозрюється у сприянні неплатоспроможній компанії ТОВ «Бансер лтд» в отримані 33,5 млн гривень кредиту. Про це редакції 368.media  стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 5 ст.27, ч.5 ст. 191 КК.

Згідно з матеріалами справи 11 січня 2016 року на розгляд кредитного комітету банку надійшов лист-звернення від «Бансер ЛТД» про відкриття кредитної лінії на 33,5 млн гривень строком на 12 місяців під 21% річних на поповнення оборотних коштів. При цьому, у наданих документах були відсутні бізнес-план, техніко-економічне обґрунтування потреби в кредиті на відповідні цілі, фінансова звітність, інформацію про надходження коштів на поточні рахунки в банку та в інших банках щонайменше за останні шість місяців та інші.

Своєю чергою підозрюваний, бувши членом Кредитного комітету ПАТ «КБ «Преміум», достовірно знаючи, що надані ТОВ «Бансер лтд» документи не відповідають вимогам, під час засідання кредитного комітету щодо розгляду питання про відкриття відновлюваної кредитної лінії проголосував «за».

Таким чином, за попередньою змовою групою осіб він прийняв рішення про видачу неплатоспроможному позичальнику ТОВ «Бансер лтд» завідомо безповоротного кредиту.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК. Слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Зазначимо, ТОВ «Бансер лтд» зареєстровано у грудні 2015 року у Києві. Пізніше компанія змінила місце реєстрації на Чернігів. Компанія начебто займалась оптовою торгівлею продуктами харчування, в тому числі рибою, ракоподібними та молюсками. Власником компанії вказаний Павло Щеславський.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив ліквідацію ПАТ «КБ «Преміум» у 2023 році.

Exit mobile version