368.media

Постачальник дров вкрав у містечка під Києвом 8 млн гривень

Директор столичної компанії «АВС Енерджі» Олександр Федотьєв підозрюється у привласненні 8 млн гривень, що сплачені як аванс за дрова містечком Вишневе, що в 12 км від столиці. Про це редакції  368.media  стало відомо з матеріалів справи за ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК.

Між комунальним підприємством «Вишнівськтеплоенерго» та ТОВ «АВС Енерджі» 25 жовтня було укладено договір про постачання паливних дров в рамках підготовки Вишневої міської територіальної громади до опалювального сезону 2022-2023 років на загальну суму 26,25 млн гривень.

Аванс за договором склав 7,87 млн гривень та був сплачений на рахунок компанії наступного дня. Надалі, згідно з рядом додаткових угод обсяги закупівлі було суттєво знижено. Відтак загальна вартість закупівлі склала 636 тис. гривень, а компанія зобов’язувалась повернути частину завдатку на загальну суму 7,23 млн гривень.

У середині грудня КП «Вишнівськтеплоенерго» було направлено до  «АВС Енерджі» претензію-вимогу про повернення попередньої оплати у розмірі 7,23 млн гривень, однак кошти повернуті не були. Своєю чергою директор компанії Олександр Федотьєв уникає відповідей на телефонні дзвінки.

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду задовольнив клопотання слідства та обрав Олександру Федотьєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в ДУ «Київський слідчий ізолятор» з можливістю внесення застави у розмірі 3,22 млн гривень.

Exit mobile version