368.media

Міноборони отримає літак АН-140, що належить заводу олігарха Дерипасці

В Україні наклали арешт на фюзеляж літака АН-140-100 вартістю 1,54 млн доларів, котрий належить російському АТ «Авіакор-авіаційний завод». Його передадуть Міністерству оборони. Про це редакція  368.media  дізналася з ухвали суду за ч. 1 ст. 113, ч. 1 ст. 437, ч. 4 ст. 110-2, ч. 4 ст. 111-1, ч. 3 ст. 110-2 КК, яку розслідує СБУ.

Слідчими встановлено причетність до вищевказаної протиправної діяльності засновників, бенефіціарів, а також керівників російського акціонерного товариства «Авіакор-авіаційний завод» (Самара, яке входить в машинобудівний холдинг «Русские машины», контрольований фінансово-промисловою групою «Базовий елемент» олігарха Олега Дерипаски.

Компанія здійснює господарську діяльність у секторах економіки, що забезпечують високу доходну частину бюджету російської федерації, яка відповідає за війну в Україні, тобто є значним джерелом доходів для ведення війни.  «Авіакор-авіаційний завод» є безпосереднім виконавцем оборонно-промислових контрактів Росгвардії.

У 2006 році завод уклав договір «Про участь в програмі ресурсних випробувань типової конструкції пасажирського літака АН-140-100» з ДП «Антонов» (Авіаційний науково-технічний комплекс імені О.К. Антонова).

Самарське підприємство  повідомило, що пасажирську версію літаку внесено до переліку державного оборонного замовлення російської федерації. За угодою росіяни передали фюзеляж у зборі з центропланом та інше обладнання до Києва.

До договору неодноразово укладались додаткові угоди, останній раз —  у грудні 2021 року про продовження строку перебування до кінця 2022 року.

Exit mobile version