368.media

Посадовця Міноборони не покарали за розтрату при закупівлі димової суміші для ЗСУ

У Кривому Розі звільнив від покарання у звязку з закінченням термінів давності директора приватної компанії Олександра Скорика та підполковника Віталія Штельму, котрі у 2017 році організували закупівлю димової суміші для Збройних сил України за завищеними цінами. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів судової справи Дзержинського райсуду Дніпропетровської області № 210/6042/20.

Протягом 2014-2016 років між ТОВ «Фірма «Альфа ЛТД» та Міністерством оборони України неодноразово укладалися договори про закупівлю товарів за державні кошти на постачання Димових сумішей ДС-56 літня та ДС-56 зимова.

У січни 2017 року директор компанії Олександр Скорик направив лист підполковнику Віталію Штельмі, в якому зазначено про підвищення ціни на продукцію ДС-56 літня на 5,33% від останньої поставки в грудні 2016 року, у зв`язку із підвищенням ціни на складові компоненти, енергоресурси та оплату праці.

За результатами розгляду Штельма направив лист до управління військових представництв Міністерства оборони, в якому зазначив, що у 2017 році заплановано провести закупівлю димової суміші ДС-56 літня. Під час аналізу цінових пропозицій на димову суміш ДС-56 літня встановлено, що найменшу ціну запропоновано ТОВ «Фірма «Альфа ЛТД», в розмірі 37,3 тис. гривень за 1 тону.

Відтак, був проведений аналіз собівартості димової суміші, яким було встановлено, що вартість однієї тони становить 30,4 тис. гривень. Таким чином, директор ТОВ «Фірма «Альфа ЛТД» заволодів коштами державного бюджету в розмірі 1,1 млн гривень.

Згідно з матеріалами кримінальної справи його дії було кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК, а саме, службова недбалість.

Дзержинський районний суд звільнив від покарання директора ТОВ «Фірма «Альфа ЛТД» Олександра Скорика та підполковника Віталія Штельму у зв’язку з закінченням термінів давності.

Exit mobile version