368.media

В Україні арештували майно трьох газовидобувних компаній екснардепа

Фото: argumentua.com

Арештовано корпоративні права трьох підприємств екснардепа Ігоря Котвицького та російського олігарха Павла Фукса, які видобувають газ та нафту з державних надр. Про це повідомляє ДБР.

Зловмисники протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища. Арештовано та передано АРМА активи:  ТОВ «Сахалінське»; ТОВ «Сіріус-1»; ТОВ «Іст Юроуп Петролеум».

У лютому правоохоронці провели обшуки у колишнього народного депутата VIII скликання. Він за попередньою змовою з посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України», Держгеонадра, ТОВ «Сахалінське» та комерційними структурами у період 2003-2022 років фактично привласнив державні корисні копалини.

Під «патронатом» екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з відвертим порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали «до кишені» організатори оборудки.  Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження відкритого за фактом зловживання службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК).

Exit mobile version