368.media

Львівська митниця оформляє контрабанду під виглядом гуманітарних вантажів

На Львівській митниці на зміні під керівництвом митника Дмитра Грабового китайська контрабанда ввозиться в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Про це пише телеграм-канал «Кордон».

У середині березня через «Краківець» проїхало 23 тонни одягу з Китаю, який поданий до митного оформлення як гуманітарна допомога на 500 тис. доларів. Однак прикордонники поглиблений огляд Volvo. Отримувач цього цікавого вантажу —  БФ «Відкриті двері», який зареєстрований в Ірпіні, Київської області. Директорка фонду — Радченко-Онатій Наталія Миколаївна (колишня адвокат та прокурор).

Відправник товару — польська фундація HUB SOS-UA. Головою ради  є львів’янин Роман Грибовський.

Вже 28 березня  під «керівництвом» пана Грабового від HUB SOS-UA проїхало понад 10 тонн одягу (у тому числі військового), який поданий до митного оформлення як гуманітарна допомога.  За аналогією як і у випадку з Китаєм вантаж знов затримали, прикордонники.  Серед гуманітарної допомоги, з’явилось понад 2 тони китайського одягу (для продажу на ринках) і понад 4,5 тис. одиниць новесенької біжутерії.

Отримувачами були вказані  — БФ «Коло», засновником якого є відомий політик Віктор Кривенко та БО «Фонд імені Уточкіна», співзасновником якого є відомий одеситам екс-регіонал Олег Етнарович (брат експрокурора).

Exit mobile version