368.media

В Одесі директор департамента освіти обладміністрації займався розкраданням коштів

Керівнику департаменту освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації Олександру Лончаку висунули про підозру в розкраданні бюджетних коштів і підробці документів.  Про це редакція 368.media   дізналася з повідомлення обласної прокуратури.

У справі фігурують ще четверо: директор одного з держпідприємств, який проходить як організатор злочинної схеми, і двоє знайомих останнього, а також фізособа-підприємець.

Створивши видимість легітимності своїх дій, спільники заволоділи бюджетними коштами, шляхом підроблення та підписання актів приймання виконаних будівельних робіт покрівлі спального корпусу КЗ «Одеський обласний ліцей № 6 Одеської обласної ради» та ремонтно-будівельних робіт приміщень Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату.

Справа розслідується за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч.ч. 3,4 ст. 358 КК.

Лончак став четвертим посадовцем ОВА, який став фігурантом кримінального провадження за останні місяці. Раніше до кримінальної відповідальності за різними справами було притягнуто заступників голови ОВА — Олега Муратова та Ігоря Ткачука, а також директора департаменту фінансів Марину Зінченко. у.

Exit mobile version