368.media

Директора Харківського заводу залізобетонних виробів відпустили під зобов’язання

Директору «Харківського заводу залізобетонних виробів» звинуваченого у службовій недбалості обрали запобіжний захід Слідчий суддя Ленінського райсуду Харкова відпустив під особисте зобов’язання т.в.о. директора ДП «Харківський завод залізобетонних виробів» Міноборони, якого звинувачують у службовій недбалості. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 2 ст. 367 КК.

Слідство встановило, що в період з 7 квітня по 11 червня 2021 року, тимчасово виконуючи обов’язки директора державного підприємства неналежно виконав свої службові обов’язки, що завдало тяжкі наслідки у вигляді забруднення земель. Це призвело до спричинення матеріальної шкоди на 320 тис. гривень.

Посадовець уклав тристоронній договір оренди з фізичною особою-підприємцем. Надалі ФОП на території орендованого приміщення здійснював діяльність з очищення та подрібнення вторинної сировини пластмас. Свою діяльність він провадив не маючи спеціального дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами та ігноруючи додержання санітарних та екологічних норм.

У червні 2021 року  екологічною інспекцією в Харківській області під час проведення обстеження території виявлено факти забруднення трьох земельних ділянок загальною площею 35,2 кв.м.

Своєю чергою т.в.о. директора підприємства неналежно виконуючи свої обов’язки допустив порушення низки законів у сфері охорони навколишнього середовища. 3 березня 2023 року йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 367 КК.

Зазначимо, згідно з реєстром юридичних осіб директором держпідприємства з квітня 2019 року є Семен Столяр.

Exit mobile version