368.media

Ексдиректору з будівництва КМДА висунули підозру у недбалості

Колишньому директору департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА висунули підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 367 КК). Про це повідомляє столична прокуратура.

За матеріалами слідства, між головним управлінням житлового забезпечення та комунальним підприємством «Житлоінвестбуд-УКБ» був укладений договір оренди нежитлових приміщень площею 1,4 тис. кв.м по вул. Володимирській для виконання функцій, передбачених статутом.

Проведеною аудиторською перевіркою установлено, що в порушення методики розрахунків плати за користування комунальним майном орендна ставка за укладеним договором оренди та його умови впродовж 2016-2019 років департаментом не змінювалася. Таким чином приміщення територіальної громади міста тривалий час надавалось в оренду по необґрунтовано заниженій вартості.

Внаслідок неналежного виконання підозрюваним службових обов’язків, територіальна громада недоотримала орендні платежі на суму понад 1 млн гривень.

Exit mobile version