368.media

В Миколаївській області будівельнику дали 6,5 років за привласнення коштів

Засновника та директора будівельної компанії ТОВ «Укрсервісбуд» Сергія Тофана визнали винним у привласненні майже 300 тис. гривень під час проведення реконструкції каналізації до стадіону «Олімп» в місті Южноукраїнськ Миколаївської області. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироку суду за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК.

За версією слідства, Сергій Тофан, дізнавшись у квітні 2013 року про проведення управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради закупівлі робіт з реконструкції напірної господарсько-побутової каналізації від КНС-3 до стадіону «Олімп» розробив злочинний план привласнення бюджетних коштів шляхом завищення вартості та обсягів будівельних робіт.

Усвідомлюючи необхідність документального підтвердження перед службовими особами замовника обсягів будівельних робіт, які  «Укрсервісбудом» виконуватись не будуть, Тофан в період з серпня по грудень 2013 року залучив до злочинної схеми двох ФОП, які складали фіктивні документи, про нібито надані послуги і поставлені зазначеному підприємству будівельні матеріали і обладнання. Для перемоги у торгах ТОВ «Укрсервісбуд» Сергій Тофан підготував документи про спроможність виконання будівельних робіт за 1,99 млн гривень.

За результатами проведених відкритих торгів фірму визнали переможцем, оскільки за трьома критеріями оцінки пропозицій конкурсних торгів учасників «ціна», «умови оплати» та «строк виконання робіт», пропозиція набрала максимальну кількість балів.

Тофан домовився з місцевою мешканкою, яка за незначну матеріальну винагороду без офіційного працевлаштування в ТОВ «Укрсервісбуд» надавала послуги з ведення кошторисної та іншої документації зазначеного підприємства. Зокрема в жовтні 2013 року, будучи не обізнаною про фактичне невиконання робіт, вона склала акт № 1 приймання виконаних будівельних робіт за місяць, вартість котрих згідно з актом склала 1,54 млн гривень.

Вартість фактично виконаних робіт була завищена на 181 тис. гривень. З боку замовника вказаний документ був підписаний начальником управління ЖКГ та завірений відбитком печатки зазначеного управління. Продовжуючи свій злочинний умисел, директор ТОВ «Укрсервісбуд» надавав документи з завищеними обсягами та вартістю виконаних робіт. Таким чином він заволодів бюджетними коштами на суму 298 тис. гривень. Южноукраїнський міський суд визнав його винним та за сукупністю злочинів призначив покарання у вигляді 6,5 років  позбавлення волі.

Окрім того, суд визнав цивільний позов Южноукраїнської міської ради та зобов’язав будівельника відшкодувати завдані збитки у повному обсязі.

Exit mobile version