368.media

Посіпака ексміністра Злочевського пішов на угоду зі слідством

Кіча

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім юристом групи компаній Burisma Group Андрієм Кічею. Як повідомляє ВАКС, чоловіка обвинувачували в пособництві ексміністру екології Миколі Злочевському в наданні 5 млн доларів хабаря керівництву НАБУ і САП.

Кічу визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК (пособництво в наданні неправомірної вигоди особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб). Юриста звільнили обвинуваченого від відбування покарання та визначив іспитовий строк тривалістю в один рік.

Крім того, за умовами угоди, Кіча зобов’язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення, а також протягом п’яти днів після затвердження угоди про визнання винуватості перерахувати 100 млн гривень на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проєкт «Армія дронів».

Нагадаємо, САП заочно звинувачує Злочевського за організацію надання хабаря їхнім керівникам за закриття справи про заволодіння рефінансуванням НБУ «Реал банком», де підозрюваним є й ексміністр екології. За версією слідства, Андрій Кіча, та податківці Олена Мазурова та Микола Ільяшенко намагалися підкупити керівників антикорупційних органів, щоб вони закрили кримінальне провадження. Йдеться про справу заволодіння коштами стабілізаційного кредиту, виданого підконтрольному Сергію Курченку банку, і легалізації цих коштів. Раніше на угоду пішла Олена Мазурова, яку також затвердив суд.

Exit mobile version