368.media

В Івано-Франківській області майстер лісу допустив незаконні рубки на 4,63 млн гривень

Лісник Яворівського лісництва Петро Дручків отримав іспитовий строк за незаконні рубки на 4,63 млн гривень. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироку Косівського райсуду  Івано-Франківської області за ч.2 ст.367 КК.

Згідно з матеріалами справи Дручків був призначений лісником Яворівського лісництва Косівського районного підприємства «Райагроліс» іще у 2005 році, згодом, у 2009 році наказом директора підприємства він був переведений на посаду майстра лісу. Під час проведення раптової ревізії 22 квітня 2019 року було встановлено факт незаконної порубки дерев на ввірених чоловіку під охорону лісових угіддях.

Він своєчасно не виявляв і не припиняв незаконні порубки дерев, не встановлював осіб, які скоїли незаконні порубки дерев, не вживав заходів для збереження самовільно зрубаної деревини і встановлення місця її знаходження та вилучення, а також не вживав заходів для обліку самовільно зрубаних дерев і документального їх оформлення.

Ревізією встановлено, вчинення невстановленими особами у період осені 2018 по весну 2019, незаконні порубки 775 сироростучих та сухостійних дерев породи «бук», «ялина» та «ялиця», що завдало шкоду державним інтересам на загальну суму 4,548 млн гривень.

Окрім того, під час проведення екологічною інспекцією Карпатського округу заходів контролю у травні 2019 року було виявлено вчинені невстановленими особами у весняний період 2019, незаконні порубки 12 сироростучих та сухостійних дерев породи «ялина», «ялиця» та «береза», що завдало шкоди у розмірі 82 тисячі гривень.

В результаті несумлінного ставлення майстра лісу до службових обов’язків держава зазнала збитків на 4,63 млн гривень. Дручків свою вину визнав частково, зазначивши, що фактично охороняв вказану ділянку протягом 9 місяців. За цей час він виявляв ряд незаконних рубок, що оформлював документально.

Водночас зазначені у матеріалах справи рубки були здійснені до передачі йому вказаної ділянки.

Косівський районний суд Івано-Франківської області визнав його винним за ч.2 ст.367 КК та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком нарік.

Окрім того, суд залишив без розгляду цивільний позов прокурора в інтересах Яворівської сільської ради та Річківської сільської ради про відшкодування завданої шкоди.

Exit mobile version