368.media

«Укроборонпром» перетворили в акціонерне товариство

Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про перетворення ДК «Укроборонпром» в акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість». Це відправна точка перетворення на сучасну високотехнологічну оборонну компанію, де 100% акцій належить державі.

Це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України: трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки, які наближатимуть нашу перемогу! гендиректор Юрій Гусєв

На сьогодні 27 підприємств-учасників корпорації вже перетворені із державних та/чи казенних на господарські товариства (ТОВ/АТ), ще 29 – у процесі перетворення.

Загалом впровадження корпоративної форми управління є найкращою світовою практикою, яка убезпечує сектор державного ОПК від корупційних ризиків та прямого політичного впливу, бо компанія стає повністю підзвітна акціонеру-державі, відкрита для інвесторів та прогнозована для партнерів.

Процес перетворення не впливає на виробництво озброєння та військової техніки для потреб Сил безпеки та оборони України.

 

Exit mobile version