368.media

Спільника нардепа Ісаєнка арештували під заставу

Колишньому директору державного підприємства «Державний будівельний комбінат» Юрію Юрлову визначили заставу у 536 тис. гривень. Про це повідомляє ВАКС.

Експосадовця підозрюють у причетності до справи народного депутата від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка. На Юрлова поклали такі обов’язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та свідками; не виїжджати з Києва та Київської області без дозволу та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру  Ісаєнку та ще трьом особам. За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався «Держбудкомбінат», аби надалі побудувати там житловий комплекс. Для цього він вступив у змову з працівниками ДП та тодішнім заступником керівника апарату ВР, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Ексдиректор ДП всупереч закону і без погодження парламенту провів аукціон для укладення інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія. В укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн гривень. Реальна вартість ділянки й майна становила понад 525 млн гривень.

Згодом підозрювані планували знести будівлі й знищити майно комбінату нібито через їх застарілість і несправність, а також скоротити працівників держпідприємства.

Exit mobile version