368.media

АРМА передало біларуські активи фірмі Ахметова, проігнорувавши «Укргазвидобування»

АРМА обрало управителем арештованих активів ТОВ «Сервіс Ойл» (дочірня компанія «Бєлорусьнафта») ТОВ «Нафтогазенергія», що входить до складу енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

В агентстві запевнили, що у визначений умовами конкурсу строк до 12 грудня 2022 року бажання взяти участь у конкурсному відборі виявили лише дві компанії: ТОВ «Нафтогазенергія» та ТОВ «Спецмехсервіс». Як зазначається, державні видобувні компанії участь у конкурсі не брали.

Перелік арештованих активів білоруської компанії включає 4 бурові установки з усіма комплектуючими та агрегатами (дві Drillmec 1500 HP, TD200 та BENTEC ESTA III – 450 T-ST-AC), колтюбінгові установки Фідмаш, транспортні засоби, труби, документацію, прилади та інше майно загальною оціночною вартістю 901,3 млн грн.

Після завершення оцінки АРМА може укласти договір з переможцем.

Ексголова «Укргазвидобування» Олександр Романюк розповідав, що державна компанія неодноразово зверталася до АРМА з приводу передачі арештованих бурових верстатів, однак виявилося, що це обладнання отримала в управління приватна компанія. За його словами, держкомпанія дізналася про проведення відповідного конкурсу вже після його завершення.

 

Exit mobile version