368.media

Бізнесмен з Молдови, який намагався підкупити війського прокурора, програв апеляцію

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок, яким до п’яти років позбавлення волі засудили громадянина Молдови Сергія Неруха за надання хабаря військовому прокурору Південного регіону. Про це повідомляє САП.

У грудні 2016 року Україна заарештувала судно Sky Moon, яке займалося незаконними перевезеннями в окупований Крим. Пізніше корабель конфіскували на користь держави.

Водночас засновник компанії NTA Invest Group S.R.O. Нерух хотів зняти арешт із судна Sky Moon та вантажу – партії технічної соди з метою уникнення можливості конфіскації. Під час зустрічі, що відбувалась під контролем правоохоронних органів, Нерух надав військовому прокурору Південного регіону Максиму Якубовському 75 тис. доларів за зняття арешту з майна.

Як відомо, 12 травня 2021 року ВАКС визнав Неруха винним у наданні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавленні волі строком на п’ять років із застосуванням спеціальної конфіскації 75 тис. доларів, які надали як неправомірну вигоду. У лютому 2022 року АП ВАКС залишила цей вирок без змін. Проте 28 вересня  Касаційний кримінальний суд рішення  скасував і призначив повторний розгляд апеляції.

Однак ВАКС залишив змін вирок суду першої інстанції.

Exit mobile version