368.media

Маріупольська міськрада закупила харчі за завищенними цінами

Виконком Маріупольської міськради при закупівлі харчів на 61,38 млн гривень допустив переплату на шість мільйонів. Про це повідомляється у ProZorro, де є висновок аудиторської служби.

Маріуполь окупували ще влітку 2022 року. Виконком переїхав на вільну територію, звідки проводить закупівлі різноманітних товарів. У тому числі ще у грудні була розпочата процедура закупівлі 90 тис. продуктових наборів для внутрішньо-переміщених та евакуйованих осіб.

До складу наборів входить 16 фасованих продуктів, які можна придбати у магазинах – крупи, консерви, олія, чай, цукор, макарони тощо. Також ці продукти потрібно пофасувати у картонні коробки з надписом «ЯМаріуполь».

Переможцем стало ТОВ «Фудгранд», воно запропонувало за свої послуги 61,38 млн гривень, що було лише на 2% дешевше очікуваної вартості. У контракті з фірмою не вказана вартість окремих товарів.

Фірма «Київпромсервіс 1» пропонувала набори за 55,44 млн гривень, що дешевше від переможця і на 12% нижче від очікувань замовника. Така знижка відповідає цінам на дрібно-гуртовому ринку.

Замовник у дешевшій пропозиції відразу знайшов недоліки та попросив фірму надіслати додаткові документи щодо дезінфекції її складів, правильно заповнену форму комерційної пропозиції та лист про виконання аналогічних угод. Фірма вказала, що має досвід постачання фактично всіх необхідних маріупольцям товарів. Але замовник вважав, що поставки окремих продуктів – це не те саме, що поставка «продуктових наборів» разом з картонними коробками.

«Київпромсервіс 1» завантажив  вказані документи, але замовник відхилив пропозицію. Йому не сподобалась накладна, яка мала свідчити про факт виконання аналогічної угоди.

Після цього у справу втрутилось ДАСУ. Аудитори провели свій моніторинг, та не задовольнились поясненнями замовника. Замовнику інкримінують безпідставне відхилення дешевшого конкурента. Виконком Маріуполя має час до 14 березня на оскарження цього рішення.

Мерію Маріуполя очолює Вадим Бойченко. ТОВ «Фудгранд» (Полтава) Наталії Хубовій, яка також є власником одеського ТОВ «Вішмаркет». Раніше видання «Полтавщина» повідомляло про те, що місцева влада замовляла у цієї фірми харчі по завищеним цінам. Справжнім власником фірми місцеві журналісти вважають підприємця Володимира Сергієнка, «який на практиці контролює кілька десятків ТОВ та ФОП.

Exit mobile version