368.media

Екскерівнику Крижопільського виправного центру висунили другу підозру у корупції

Колишньому керівнику «Крижопільського виправного центру № 113»  (Городківка) Ярославі Бурбезі повідомили підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК). Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

За даними слідства, у 2021 році посадовець, не маючи законних підстав, уклав з приватним підприємством договори про спільний обробіток близько 200 га земель державної форми власності, завуалювавши таким чином їх протиправну передачу в оренду, в результаті чого спричинив держустанові шкоду на суму 13,5 млн гривень.

За вказаним фактом у 2022 році службовцю було повідомлено про підозру та за результатами досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт.

Утім, незважаючи на обізнаність у кримінальному переслідуванні, незадовго до відсторонення від посади за ухвалою слідчого судді, останній встиг укласти нові незаконні договори оренди, спричинивши державі чергові збитки на суму 4 млн гривень.

Відтак загальна сума збитків на оборудках із землею склала 17,5 млн гривень. Посадовцю повідомлено про нову підозру, із займаної посади він звільнений.

Exit mobile version