368.media

Поліція віддасть 73 млн гривень на добудову адмінкорпусу у Львові

Головне управління Національної поліції у Львівській області за результатами відкритих торгів підписало договір з підрядником на добудову адмінкорпусу у Львові, котрий будують з 2013 року. Про це редакції 368.media   стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Підряд віддали компанії екснардепа зі Львова Володимира Зубика. Контракт вартістю 73 млн гривень з компанією ТОВ «Фірма «Інтергал» підписали 21 лютого 2023 року. Підрядник до середини червня 2023 року зобов’язується завершити будівництво адміністративного центру швидкого реагування поліції на вул. Стрийській у Львові.

Вартість будівельних матеріалів складе 39,3 млн гривень, заробітна платня – 10,1 млн гривень, іще 1 млн гривень коштуватиме експлуатація будівельних машин, 794 тис. – будівництво тимчасових споруд.

Прибуток компанії закладено в розмірі 1,9 млн гривень. Варто зазначити, у травні 2021 року управління поліції у Львівській області підписало договір з ТОВ «Фірма «Інтербуд» на суму 83,5 млн гривень. Втім, виконавши робіт лише на 48,2 млн гривень, 31 грудня 2021 року договір був розірваний за згодою сторін «у зв’язку з істотною зміною обставин».

Нагадаємо, будівництво розпочали ще у 2013 році на вулиці Стрийській,105. Тоді там почали будувати прозорий офіс для Львівського міського управління поліції, у ньому мали облаштувати і сучасний центр швидкого реагування. У 2014 році будівництво призупинили.

Як пояснювали у поліції, втілення проєкту затяглось здебільшого через бюрократичні нюанси. За попереднім проєктом тут планували звести п’ятиповерховий офіс із прозорими скляними стінами та куполом. Такий дизайн мав би символізувати прозорість і відкритість системи. У 2019 році довгобуд став частиною великого інфраструктурного проєкту.

У 2021 році його будівництво фінансували у межах програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна». Водночас проєкт було змінено – зменшено площу скла, аби здешевити будівництво.

Exit mobile version