368.media

Начальника філії АМПУ у Чорноморську взяв на поруки лідер профсоюзу

Начальника філії АМПУ у Чорноморську Максима Широкова, котрого підозрюють у службовій недбалості, взяв на поруки голова профспілки порту Сергій Бризгалов. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали суду за  кримінальним провадженням №22017160000000228.

Мова йде про розслідування СБУ щодо проведення днопоглиблювальних робіт у порту Южний. Тоді керівником місцевої філії був саме Широков. Тендер на 21,92 млн доларів (586 млн гривень за курсом 2017 року) виграла China Harbour Engineering Company Ltd.

Слідство вважає, що Широков разом з головним інженером та представником компанії незаконно внесли зміни до істотних умов договору шляхом збільшення вартості прямих будівельних робіт (вартість експлуатації будівельних машин і механізмів).  Розмір завданої Южненській філії ДП «АМПУ» майнової шкоди, у результаті незаконних дій підозрюваного  склав 98,95 млн гривень.

Широкову висунули підозру за ч.2 ст.367 КК. Слідство вимагало взяти посадовця під домашній арешт. Широкова звільнено від проходження військової служби за станом здоров’я, що надає останньому можливість виїзду за кордон, з метою переховування від правоохоронців.

Підозрюваний  в судовому засіданні зазначив, що доводи прокурора є надуманими та перекрученими. Однак, він готовий співпрацювати зі слідством, з метою доведення своєї невинуватості. Адвокат Широкова заявив, що термін притягнення до відповідальності за такий злочин сплив ще до 2019 року, тому підозра вже неактуальна.

Крім того, лідер профспілку порту Бризгалов захотів взяти підозрюваного на поруки. Зазначив, що він із перших днів війни підозрюваний особисто докладав сили, що у порти зайшли судна та забезпечує, координацію порту.

Слідчий суддя заявив, що долучені до клопотання докази, не містять переконливих фактів та даних щодо обґрунтованості підозри. Однак разом з цим, слідчий суддя звернув увагу, що це не вирішує питання доведеності вини підозрюваного.

Таким чином Широкова відпустили на поруки, проте не відсторонили від посади. Річ у тому, що він вже не голова філіалу у Южному.

 

Exit mobile version