368.media

НАЗК вимагає впровадити санкції проти крадіїв українського зерна

НАЗК вимагає у РНБО впровадити санкції проти російського бізнесмента Пьотра Ходикіна — особи, яка напряму задіяна у схемах вивезення викраденого в Україні зерна через безпосередньо його компанії та ті, що з ними пов’язані.

Минулого року з березня по жовтень з окупованого Севастополя росія відвантажила близько 848 тис. тонн зерна. Це майже в 15 разів перевищує кількість зерна, яку росія доставляла до війни з цього порту.

Підконтрольна Ходикіну компанія «Торговий дім «РІФ» є найбільшим російським зернотрейдером, що також має свій флот. Компанія офіційно використовує 18 суден, з яких 16 перебуває у її власності, а два — у якості оператора судна. При цьому для 16 суден, що перебувають у власності компанії, оператором є ТОВ «Лінтер».

Окремою компанією, що належить Ходикіну, і яка задіяна в торговельних операціях та транспортуванні викраденого зерна, є GTCS Trading DMCC (ОАЕ). Вона пов’язана з MCF Shipping DMCC щодо чого, на жаль, існують лише непрямі ознаки.

На супутникових знімках були зафіксовані судна, пов’язані з Ходикіним, у процесі перевалки зерна:

Попри конкретні докази того, що Ходикін бере активну участь у транспортуванні викраденого українського зерна, він і досі не знаходиться під санкціями України.

НАЗК вже направило лист до Служби безпеки України з усіма необхідними даними та доказами щодо участі Ходикіна у зернових схемах при транспортуванні викраденого зерна. Також у листі надано інформацію про пов’язаних з Ходикіним осіб, зокрема, Оксану Лут, заступницю міністра сільського господарства рф, яка лобіює інтереси Ходикіна на державному рівні.

Exit mobile version