368.media

Арахамія пропонує ліквідувати АРМА та БЕБ

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що БЕБ та АРМА потрібно ліквідувати. Про це він сказав на пресконференції.

Щодо БЕБ  я уже казав: особисто моє бачення – їх треба ліквідувати, я не вірю в їхнє перезавантаження. перезапуск Бюро на конкурсній основі буде марним витрачанням часу і грошей. Так само і з АРМА. Тому що агентство створювалося як одна з умов лібералізації візового режиму з ЄС, а перетворилося у закритий міжсобойчик, де ці заарештовані активи – все непрозоро і таке інше. Арахамія

Арахамія вважає, що підвищити прозорість можна, якщо заарештованими активами займатиметься Фонд гарантування вкладів через ProZorro.Продажі.

АРМА за останні роки часто доводилося відповідати на претензії щодо його ефективності. Агентство вважає, що його головне завдання – збереження економічної вартості арештованого майна, а не генерування доходів до бюджету.

Водночас у грудні 2022 року АРМА заявило, що за п’ять років на діяльність центрального апарату агентства було фактично витрачено 552,7 млн гривень, але лише за один минулий рік агентство перерахувало понад 1,1 млрд гривень.

Exit mobile version