368.media

Справу засудженого за аферу з НАК «Украгролізинг» розглянуть повторно

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок, яким до чотирьох років позбавлення волі засудили колишнього директора холдингової компанії «Інноваційні технології» Костянтина Руських за збитки НАК «Украгролізинг».

Колегія вирішила призначити новий розгляд у Вищому антикорупційному суді обвинувального акту у кримінальному провадженні № 52019000000000746 від 21.08.2019 за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК.

Судді негайно звільнили обвинуваченого з-під варти та скасували такий запобіжний захід, повернувши попередній у вигляді застави. Наразі причини скасування вироку невідомі, оскільки в судовому реєстрі опублікована лише резолютивна частина рішення.

Як відомо, ексдиректора ХК «Інноваційні технології» Руських обвинувачують у пособництві ексголові правління НАК «Украгролізинг», сину екснародного депутата Василя Шпака Миколі у зловживаннях на майне 5 млн гривень. За версією обвинувачення, у 2013 році на той момент голова правління НАК «Украгролізинг» Шпак уклав догорів позики з ХК «Інноваційні технології», де директором був Руських.

На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Нагадаємо, ВАКС виділив матеріали стосовно сина екснардепа Шпака в окреме провадження у зв’язку з його мобілізацією. Наразі судовий розгляд щодо нього зупинено.

Exit mobile version