368.media

У Київській області на реставрації будинка культури вкрали 100 тисяч гривень

Під час капітального ремонту та реставрації будинку в селі Музичі Києво-Святошинського району  Київської області підрядник привласнив понад 100 тис. гривень. Про це редакції 368.media стало відомо з вироку суду за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК.

У червні 2017 року за результатами відкритих торгів Музичанська сільська рада Києво-Святошинського району підписала договір з компанією ТОВ «Група Альтаїр» щодо капітального ремонту та реставрації будинку культури. Загальна вартість робіт згідно з договором становила 1,83 млн гривень.

Своєю чергою директор компанії-підрядника Олександр Шоловей з метою привласнення бюджетних коштів, на початку липня 2017 року склав акт приймання виконаних робіт та довідку про вартість виконаних робіт з недостовірними даними щодо обсягу виконаних робіт, завищивши їх. Окрім того, у вересні та листопаді 2017 року Шоловей склав чергові акти виконаних робіт з завідомо недостовірними даними. Відповідно до висновку експерта від 22 лютого 2019 року обсяги та вартість виконаних будівельних робіт були завищені на 101,6 тис. гривень, котрі були перераховані компанії-підряднику безпідставно.

Під час судового засідання Олександр Шоловей своєї вини не визнав. Водночас він підтвердив, що в актах виконаних робіт, котрі він підписував, були зазначені роботи, які на момент підписання, виконані не були, оскільки думали, що з покращенням погоди роботи будуть виконані. Також він зазначив, що від сільської ради отримував претензії щодо невиконаних робіт. При цьому, він мав намір виконати всі роботи зазначені у актах і передбачені договором. Шоловей повідомив, що відшкодував збитки сільській раді в повному обсязі.

Києво-Святошинський районний суд визнав його винним за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК та призначив покарання у вигляді штрафу 34,3 тис. гривень. Суд звільнив від призначеного покарання у зв]язку із закінченням строків давності.

Exit mobile version