368.media

В Ужанському нацпарку незаконно зрубали дерев на 157 млн гривень

Начальниці природоохоронного відділення Ужанського національного природного парку, яка допустила незаконні рубки дерев на понад 157 млн гривень, висунули підозру. Про це повідомляє ДБР.

Посадовиця дозволила провести рубку дерев на території національного природного парку без необхідного погодження з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

З дозволу підозрюваної протягом осінньо-зимового періоду 2021 року та весняно-літнього періоду 2022 року на території Ужанського НПП було здійснено масштабну порубку майже двох тисяч дерев. При цьому особа, будучи посадовицею державної охорони природно-заповідного фонду України, тобто правоохоронного органу, мала забезпечити збереження унікальних природних комплексів Карпат, розташованих на території нацпарку.

Чиновниці висунули підозру у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК).

Під час повідомлення про підозру чиновниця намагалася втекти, представлялася іншою особою та закликала своїх родичів та сусідів протидіяти правоохоронцям.

Exit mobile version