368.media

Керівництво Сумської ОВА розкрадало кошти, направлені на відбудову регіону

Керівництво Сумської ОВА на розкраданні коштів, призначених на відбудову інфраструктури. Про це повідомляє СБУ.

Посадовці привласнювали державні кошти, виділені регіону на ліквідацію наслідків бойових дій та обстрілів рашистів, зокрема, на відновлення інфраструктури. Заступник голови Сумської ОВА та т.в.о. начальника департаменту капітального будівництва отримали підозри за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК. Мова йде про Олега Клименчукова та Віталія Бабинця.

За даними досудового слідства, у квітні 2022 року посадовці організували схему розкрадання коштів, виділених Сумщині урядом. Серед об’єктів, які мали бути відновлені та відремонтовані за ці гроші, – житлові будинки, об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, мости та дороги, які зазнали руйнувань внаслідок ворожих обстрілів. Для цього зловмисники уклали договори на проведення відновлювально-будівельних робіт із п’ятьма афілійованими комерційними структурами. Встановлено, що ділки свідомо внесли в кошторисну документацію ціни на будматеріали, які у 2-3 рази перевищували ринкові. Їхнє придбання відбувалося через спеціально створені ділками «фірми-прокладки».

Зокрема, задокументовано, що під час ремонту лише одного об’єкта зловмисники привласнили 1,4 млн гривень. Наразі тривають експертизи щодо ще 80 подібних об’єктів.

Exit mobile version