368.media

Директора видобувної компанії екснардепа Сальдо затримала СБУ

У Житомирській області викрито злочини керівництва  видобувної компанії, яка «заробляла» для гауляйтера окупованої частини Херсонщини Володимира Сальдо. Про це повідомляє СБУ.

Було викрито схеми, які використовували очільники компанії для виведення грошей у тінь та їх подальшого використання в інтересах ворога. Для реалізації оборудок їхні організатори штучно занижували обсяги видобутої сировини та об’єми продажу готової продукції, а також «змінювали» її цінову категорію.

При цьому зловмисники «відмивали» одержані «прибутки» через афілійовані фірми, зокрема у вигляді придбання технологічної продукції нібито для потреб підприємства.

Встановлено, що злочинна схема завдала збитки держбюджету на більше ніж 4,5 млн гривень.

Частину отриманих прибутків спрямовували на забезпечення потреб окупаційних органів на тимчасово окупованій частині півдня України.

У вересні минулого року за матеріалами СБУ накладено арешт на активи комерційної структури за співпрацю з поплічниками країни-агресора.

Мова йде про ПрАТ «Каштан», що зареєстроване у Коростишеві. Фірма займається видобутком декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю і володіє нерухомістю у с. Буки Малинського району. Як з’ясували правоохоронці у 2020 році, на території Буківського родовища фірмою без спецдозволу проводяться роботи з видобутку корисних копалин.

Підозру вручили директору компанії Ігорю Колпакову. Його дії кваліфікували за  ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом); ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК.

Exit mobile version