368.media

Міністр розвитку громад вимагав 400 тисяч доларів

Виконуючий обов’язки міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Лозинський затриманий при отримання хабаря у 400 тис. доларів. Про це повідомляє НАБУ та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Кримінальне провадження за статтями 364 та 368 КК розслідується з вересня минулого року. Лозинського звинувачують в отриманні хабаря при закупівлі генераторів. Повна сума закупівлі складала 1,8 млрд гривень.

Віце-прем’єр Олександр Кубраков видав розпорядження підготувати документи на звільнення Лозинського.

Стало відомо про затримання Василя Лозинського, в.о. міністра розвитку громад та територій України, через розкрадання бюджетних коштів… Василь Лозинський буде звільнений із займаної посади. Відповідне розпорядження щодо підготовки необхідних документів вже надано віцепремʼєр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим. Мінінфраструктури

Варто зазначити, що Кабмін об’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій. Об’єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозинський був призначений його заступником.

Посадовець народився 14 лютого 1986 році в м. Мостиська Львівської області. Він працював у Мінфіні та Львівській ОДА. З 2020 року став  першим заступником міністра розвитку громад та територій. Наразі його біографія та посада видалені з офіційного сайту міністерства.

Exit mobile version