368.media

В Одесі підрядник мерії є обвинуваченим у справі замаху на вбивство

Одеське КП «Одесміськелектротранс» підписало дві угоди на ремонт покрівлі та вікон в трамвайному депо з фірмою, власний котрої є обвинувачуваним в гучній справі по замаху на вбивство співробітників одеського телеканалу. Про це піше «Антикорупційний вимір».

Сумарна вартість цих договорів не велика і складає 169 тис. гривень. Компанія «Будтеплоенерго», зареєстрована в січні 2019 року в Одесі на вулиці Атамана Головатого, 161. Власником і одночасно директором цієї фірми є Євген Савченко з міста Білгород-Дністровський.

Євген Савченко є одним з обвинувачуваних у справі про спробу вбивства трьох співробітників «7 каналу». Події про які йде мова, відбулись 3 травня 2016 року.  Троє медійників були жорстоко побиті, а один навіть поранений з переробленої помпової рушниці. Напад був кваліфікований, як замах на вбивство. Савченка та  було оголошено у розшук.

Ймовірних співучасників Савченка звуть Юрій Орлов та Максим Слободзян. Справу щодо них досі розглядає Приморський районний суд Одеси. Окрім замаху на вбивство їх звинувачують в хуліганстві, нанесенні умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості, незаконному виготовленні й перероблюванню зброї.

Всього лише через місяць після реєстрації «Будтеплоенерго», компанія отримала майже мільйонний підряд від КП «ОМЕТ». Загалом за роки існування фірми  комунальники віддали їй 14 підрядів більш ніж на 8,85 млн гривень.

Згодом фірмі Савченка почав віддавати контракти й департамент міського господарства Одеської міськради. Наразі ми нарахували 35 угод майже на 6,69 млн гривень. Ще 40 підрядів фірма отримала від підпорядкованих департаменту КП «ЖКС Фонтанський» та «ЖКС Порто-Франківський». Їхня сумарна вартість давно перевалила за 6,38 млн гривень.

Здебільшого договори діставалися пану Савченку без конкуренції. Крім того, ми звернули увагу, що в багатьох випадках чиновники навіть не спромоглися викласти підписаний договір на порталі Prozorro, хоча за законом були зобов’язані це зробити.

Зауважимо, що відповідно до документів, опублікованих фірмою Савченка, він пов’язаний з ще одним цікавим підрядником мерії — ПП «Югакватєхстрой» (наразі переіменоване в ПП «АЛЬТЕРОС ПРО ГРУП»). Раніше підприємство належало Євгену Попі.

Євген Попа є сином директора Білгород-Дністровського аграрного технікуму, звідки Савченко родом. Він здавав в оренду фірмі «Будтеплоенерго» приміщення на Атамана Головатого, 161.  Фірма «Югакватєхстрой» у 2015 році потрапила в поле зору правоохоронців через службове підроблення. Наразі фірму перейменовано в «Альбатрос Про Груп» та переоформлено на Отабека Содікджонова з Узбекистану. Її колишній власник Євген Попа також є улюбленцем Одеської мерії та отримав купу підрядів від неї.

Ця фірма пов’язана з одеською Керуючою компанією «Сервіс Плюс» через власника Вадима Зайцева (цей пан теж з міста Білгорода-Дністровського). Обидві фірми також популярні отримувачі підрядів в Одесі. І цікавим є те, що директором КК «Сервіс Плюс» є Геннадій Іваницький — колишній директор КП ЖКС «Фонтанський» у 2020-2021 роках. В одеських ЖКСах Іваницький працював ще з 2004 року. Ми вже писали про цих осіб у матеріалі про те, як прибирання вулиць чиновники перетворюють на прибутковий бізнес лише для «своїх».

 

Exit mobile version